About

Ik ben geen fotograaf, maar “ik fotograag”. Hiermee wil zeggen dat ik graag foto’s maak. Serieus omdat ik de kwaliteit van mijn foto’s toch graag wat verbeter. Dit door ze op de PC eventueel nog wat na te bewerken, maar ook door bij het maken van de foto, al goed op de details te letten. Daarbij kijk ik ook veel naar foto’s van anderen, en het waarom een foto zo goed overkomt (of waarom niet). Daar leer je van.

deFotograag

De fotografie heeft de laatste jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Kwamen mensen vroeger van vakantie terug, met een, misschien twee volle fotorolletjes, met de huidige digitale camera’s knipt men er flink op los. Een foto meer of minder maakt niet meer uit. Tegenwoordig zie je mensen met meer dan 1000 digitale foto’s thuis komen. Als die allemaal ook nog in een album moeten, dan heb je een uitdaging. De websites met galeries schieten dan ook als paddenstoelen uit de grond. Mijn website heeft ook zo’n galerie, waar ik mijn foto’s op zet die ik mooi vind en aan anderen wil laten zien. Ook ik kom tegenwoordig met heel veel foto’s terug van vakantie, maar daarbij leg ik de camera toch nog vaak aan de kant en bekijk alles zoveel mogelijk nog “live”, en niet nadat ik weer thuis ben op mijn foto’s.

Ik heb een beetje een voorkeur voor natuur, landschap en macrofotografie, maar als ik iets tegen kom wat naar mijn gevoel een mooie “foto” oplevert, zal ik het niet laten om het vast te leggen.

Naast mijn foto’s publiceer ik  hier regelmatig tips en trucs. Hetgeen wat hier gepubliceerd wordt, zal vaak al eerder door mij gepubliceerd zijn op de website Bvision.nl waar ik wekelijks ook een artikel schrijf.

Kodachrome, they give us those nice bright colours
They give us the greens of summers
Makes you think all the world’s a sunny day, oh yeah
I got a Nikon camera, I love to take a photograph
So mama don’t take my Kodachrome away

Kodachrome — Simon and Garfunkel

Comments are closed