Tis nieuw voor mij

Daar sta je dan, er is iets met mijn laptop zei een familielid, “Word” start niet meer op. Breng de laptop maar langs, dan kijk ik wel zei ik. De laptop werd gebracht, ik start hem op en ik zit tegen het “Metro” scherm van Windows 8 aan te kijken. Merde, daar heb ik dus nog nooit mee gewerkt. Het is er nooit van gekomen en de berichten die ik er over hoorde, die klonken als “het is maar behelpen”. Na een kleine opwegwijzing door de eigenaar van de laptop kon ik toch nog redelijk mijn weg vinden. Er zijn in Windows altijd meerdere wegen die naar Rome leiden, dus gestaag verder werkend begon ik die dingetjes te vinden die ik nodig had om naar het eigenlijke probleem te kijken. “Word” doet het nu, en Sjoerd heeft me vandaag nog wat extra tips gegeven hoe je door deze, m.i. draak van een OS, heen kunt komen. Het zit in ieder geval vol eigenaardigheden, waar ik tot nu toe van hoor, dat je er mee moet leren leven. Vanavond nog even een andere (lees betere) Antivirus er op zetten en de Laptop kan weer terug naar zijn eigenaar. Tevreden als ik ben met Windows 7, zal het nog wel even duren voordat ik naar Windows 8 of 8.1 ga kijken. Maar ik vermoed dat het wel Windows 9 of 10 wordt voor mij, voorlopig zie ik de 8 en 8.1 versie als een bevlieging van Microsoft.

Volgens onderstaande afbeeldingen is er een zekere trend te bespeuren in de diverse Windows-varianten.

 

18 Comments

 1. Iets nieuws is niet altijd beter, ik hou het ook nog maar even bij het oude…!
  Fijne dag vandaag.

 2. iets nieuw is altijd weer even aanpassen

 3. Ik zou het ook niet meer kunnen, werk al jaren met Apple iOS

 4. Hier ook nog lekker Windows 7 hoor en als ik het zo bekijk moet dat nog maar even zo blijven.

 5. Begonnen bij het DOS heb ik de meeste Windows versie’s gehad, (W98 en W7 niet)
  Toegegeven dat niet alle versies top waren, zoals Vista, alhoewel ik er momenteel nog een PC op heb draaien.
  En Windows 8, het is ff wennen en ik heb nog niet geupdates naar 8.1. maar waar vergelijk je het mee. Een beetje appels met peren vind ik.
  Jammer dat er geen echte concurrent voor Windows op de markt is, Linux een leuke poging, maar verre van wat W is. IOS van Apple is beperkt tot Apple en het is net als een Audi rijden, het rijdt/werkt nijdig, maar je moet niet iets meer willen hebben, want dan heb je een probleem.
  Ik had gehoopt dat Android zich verder zou ontwikkelen tot een volwaardig bestruringsysteem, maar ……

 6. Als ik niet van windows mijn beroep had gemaakt wist ik het wel. W8 is m.i. absoluut niet geschikt voor zakelijke gebruikers. Ik vraag me af wat Microsoft daaraan gaat doen.

 7. Wat was er eigenlijk niet goed aan MS-DOS? Sinds windows 3.11 is het al behelpen!

 8. Haha… good-shit-good-shit…
  Er zit inderdaad een patroon in.
  Ik hoor wel meer klachten over 8.
  Goed shit, dus…

  Dag!
  groet van Marlou

  .

 9. Ik kan me helemaal vinden in dat plaatje. Zelf werk ik lekker door met Windows 7, dat bevalt voorlopig nog prima.

 10. Zelf vond ik Windows matig t/m Win98. Pas bij Win98se werd het beter. 2.6 3.1.1 vond ik belabberd, met DOS 6.22 en wat TSR-software kon ik meer multitasken. Op dit moment heb ik nog immer XP en die bevalt me ook prima. Ik heb wel mensen met Vista en Win7 geholpen en vind de verschillen onder de motorkap niet erg groot. Kom nog altijd DOS-materiaal tegen. Met Win8 heb ik nog niet te maken gehad. Office gebruik ik in het geheel niet meer, de gratsi OpenOffice voldoet uitstekend en geeft geen gezeur met licenties en updates. OO laat ik opslaan in 2000/XP-formaat (.doc etc.) en dan merkt niemand het verschil.

 11. hier voorlopig ook 7 hoor…………….

 12. De afbeelding klop zeker, er zitten echte miskleunen bij.
  Ander vinden W altijd al niks, maar ben met W7 ook tevreden. Hans

 13. Hier blijft het voorlopig nog heel lang bij Windows7 64bits.
  Windows8 is aan mij niet besteed en als ze in deze lijn blijven doorgaan koop ik niets meer. 😉

 14. Nou windows 95 heb ik toch heel lang mee gewerkt. En ik was er tevreden over. Maar nu ben ik op zeven uitgekomen en daar blijf ik voorlopig lekker zitten.

  Love As always
  Di Mario

 15. Klopt, maar dat heb ik al eerder verteld.

 16. ja, maar dat is ook een kwestie van smaak he! Want uiteindelijk wordt het allemaal alleen maar beter.

 17. Ik zal wel een bange poeperd zijn , maar windows 8 en 8,1 doen me huiveren!

 18. Ik moet er ook nog even niet aan denken om weer een nieuw besturingssysteem te moeten gaan leren. Begin 7 net door te krijgen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *