Weer werken

Het is weer voorbij die mooie vakantie, sinds afgelopen maandag ben ik weer aan het werk. Nog niet bij de nieuwe baas, dat is een maandje uitgesteld (we worden overgenomen, dus ik blijf wel gewoon zitten op mijn werkplek). En als je zo een tijdje weg geweest bent dan is gewoon de dagelijkse routine ook weer fijn.

We hebben weer een Grieks eiland bezocht, Corfu deze keer. Het is een mooi eiland en ook heel groen. Groene eilanden hebben volgens mij ook veel regen, anders is het niet zo groen niet waar. Maar wij hadden geluk, of ik heb ongelijk met mijn stelling, behoudens een stevige onweersbui ‘s avonds hebben we steeds mooi weer gehad. Daardoor hebben we de zomer verlengd met een hele maand, want bij terugkomst was het hier in Nederland ook nog mooi. Behoudens de dagen heel relaxt doorbrengen daar op Corfu (veel lezen), hebben we ook een aantal dagen een auto gehuurd en zijn we wat rond gaan kijken. We hebben weer menig mooi plekje gezien, plekjes met mooi uitzicht hebben ze genoeg daar in Corfu. De hoofdstad, die heet ook Corfu, is zeker ook de moeite waard om te bezoeken, en als je je wil vergapen aan de pracht en praal van het verleden, er is ook een paleis wat toebehoord heeft aan keizerin Elizabeth van Oostenrijk. Wij kennen haar als “Sissi” en kunnen als we willen ieder jaar rond Kerstmis weer naar de films kijken. Er hingen wat portretten van haar in het paleis; ik moet zeggen dat de “echte” Sissi best wel veel leek op de Sissi van de film (of andersom). Maar het mooiste van Corfu zijn voor mij toch de uitzichten op de mooie landschappen. Volgende week zal ik hier nog wat foto’s laten zien van Corfu.

Hieronder alvast een foto van het uitzicht wat we hadden vanaf het terras van het hotel. Daar dronken we ons pilsje, kregen we ons ontbijt en een enkele keer hadden we hier ons diner.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *